One World Radio, cel mai nou radio din România. Începând de azi, românii pot trăi magia legendarului festival Tomorrowland și pe unde radio

July 15, 2021

Începând de azi, românii pot asculta One World Radio Romania, cel mai nou post de radio din țară, România fiind printre primele țări din lume unde One World Radio se lansează în FM.

Disponibil în București pe 92,1 FM, One World Radio este postul radio, dar și platforma de conținut a celebrului festival de muzică electronică din Belgia, Tomorrowland, care își continuă astfel eforturile de a se apropia cât mai mult de comunitatea sa internațională de fani.

One World Radio, care în formatul său digital se aude în toată lumea, se extinde mai departe în Europa cu această lansare în România, urmând să-și continue expansiunea și în alte țări europene, în următoarele luni. One World Radio România înlocuiește astfel Vibe FM în baza aprobării obținute de la CNA în luna iunie. Postul de radio mai poate fi ascultat și în Bacău (90,6 FM), Buzău (102,7 FM), Onești (91,1 FM), Tulcea (90,2 FM) și Zimnicea (96,1 FM).

”Este absolut minunat să vezi cum Tomorrowland vine tot timpul cu proiecte noi, inovatoare, și nu se limitează doar la rețete clasice, cum ar fi de exemplu un simplu show radio. Mixând conținut live și de tip on-demand, alături de cele mai tari și importante momente de la Tomorrowland de-a lungul anilor, One World Radio are o abordare unică care îl diferențiază față de restul radiourilor.

De abia aștept ca în fiecare vineri să-mi încep weekend-urile pe 92,1 FM, frecvența One World Radio, alături de fanii din România”, a declarat Armin van Buuren, supranumit și regele olandez al trance-ului.

One World Radio este un proiect foarte important, nou și modern. Suntem foarte bucuroși că radioul festivalului Tomorrowland este acum disponibil și în România, pentru că asta le permite fanilor Tomorrowland de aici să fie și mai aproape de magia festivalului în fiecare zi”, au declarat frații belgieni Dimitri Vegas & Like Mike, artiști veterani ai festivalului.

One World Radio, de la un proiect temporar la un radio de sine stătător, ascultat de milioane de oameni din 130 de țări de pe tot globul

În februarie 2019, Tomorrowland, unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică la nivel mondial, a aniversat ediția cu numărul 15 prin lansarea One World Radio, propriul său radio digital, dar și platformă de conținut a festivalului.

Ceea ce a început inițial ca un proiect temporar cu ocazia acestei aniversări, s-a tranformat într-o poveste mondială de succes, devenind astfel un proiect permanent, un radio de sine stătător, dar și un adevărat hub pentru toți iubitorii de muzică electronică și dance de pe tot globul.

Aducând împreună toate genurile de muzică electronică, One World Radio este the sound of Tomorrowland, postul de radio fiind ascultat de milioane de oameni din peste 130 de țări de pe tot mapamondul.

În fiecare zi, DJ internaționali mixează cele noi melodii, în timp ce restul programelor sunt adaptate pentru fiecare moment al zilei, totul fiind live, 24/7. Atât conținutul cât și muzica de la One World Radio sunt create de echipa de la Tomorrowland, și sunt disponibile pe www.tomorrowland.com și aplicația de mobil Tomorrowland.

Oameni din întreaga lume contribuie la realizarea programelor One World Radio

La fel ca în cazul festivalului, One World Radio a reușit să ajungă în toate colțurile lumii. Gazdele emisiunilor transmit zilnic din Bruxelles, Londra, Texas și Sydney, alături de invitații lor, artiști faimoși la nivel internaționali, dar și prieteni ai Tomorrowland, aflați la rândul lor peste tot în lume. În același timp echipa din spatele festivalului din Belgia difuzează pe One World Radio muzica de la Tomorrowland unor audiențe internaționale, care astfel au parte de muzică, emisiuni și programe în exclusivitate, atât din partea unor artiști consacrați, cât și din partea noilor talente.

”Programele de la One World Radio sunt foarte interesante, unice și eclectice, atât din punct de vedere al genurilor muzicale, cât și din punct de vedere al artiștilor. Ascultătorii radioului pot auzi pe One World Radio artiști de la Kygo la Kevin Saunderson, de la NERVO la Netsky, de la Jax Jones la Joris Voorn, de la Anabel Eglund la Amelie Lens, de la Kaskade la Kölsch, de la Jamie Jones la Jamie xx, în fiecare zi.

Grație diversității, mixurilor impecabile și a transmisiei live 24/7, radioul reușește să aducă magia Tomorowland și a muzicii dance în casa, mașina și pe telefonul oamenilor. Introducerea în grila de programe și a unor momente din edițiile anterioare ale Tomorrowland aduce acel plus de valoare suficient cât să atragă și mențină interesul ascultătorilor în fiecare zi”, a declarat Austin Kramer, fost Global Head of Dance & Electronic Music la Spotify.

Principalele programe One World Radio România

  • Celebrul DJ olandez Armin van Buuren dă startul weekend-ului cu „Weekend Kick-Off”, în fiecare vineri
  • Surorile DJ australiene NERVO prezintă „Tomorrowland Top 30” în fiecare vineri și sâmbătă, un rezumat al celor mai populare 30 de hituri dance selectate de People of Tomorrow
  • Austin Kramer are propria sa emisiune săptămânală „UNreleased with Austin Kramer”. În fiecare luni, Austin selectează 10 piese nelansate încă din toate genurile pentru a le difuza în premieră, transformând emisiunea sa de 30 de minute în locul ideal pentru a descoperi noi talente, toate acestea servind drept o platformă de lansare perfectă atât pentru artiști consacrați, cât și pentru noi talente.
  • Legendarul DJ belgian M.I.K.E. Push are propria sa emisiune lunară de la New York, în timp ce alți artiști de top, precum popularul DJ australian Timmy Trumpet, DJ-ul danez MORTEN (din Miami) și veteranul DJ olandez Laidback Luke (din New York), au și ei propria lor emisiune în fiecare lună.
  • Programul zilnic este în mâinile a patru gazde: „Daybreak Sessions” de la 07:00 la 12:00 cu Justin Wilkes (Londra), „Around the World” de la 12:00 la 13:00 cu Camille Pollie (Bruxelles), „United Through Music” de la 13:00 la 19:00 cu Adam K (Londra) și „Celebrate The Magic” de la 19:00 la 21:00 cu Greg Jake (Texas).

Despre One World Radio

One World Radio, the sound of Tomorrowland, este platforma digitală oficială de conținut și radio a Tomorrowland, disponibilă 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână prin intermediul aplicației mobile Tomorrowland, website-ului tomorrowland.com, canalului YouTube, dar și prin intermediul altor aplicații sau canale precum Radioplayer, TuneIn și DAB + (în Flandra & Bruxelles).

Cei care ascultă One World Radio vor putea auzi mixuri în exclusivitate, piese unice, lansări noi și cele mai legendare seturi live din cei 16 ani de Tomorrowland, alături de o serie întreagă de gazde și emisiuni. Tot conținutul postului de radio și cel on-demand este unic și este creat de echipa din spatele Tomorrowland.

Aplicația mobilă Tomorrowland se poate descărca din Google Play sau App Store, prin intermediul acesteia putând fi ascultat One World Radio.