Europa FM – sursă de informații verificate și analize rapide în Starea de Urgență

March 20, 2020

În speranța că vă vom avea alături de noi, zi de zi, pe frecvențele Europa FM și cu recomandarea de a sta acasă, ne permitem libertatea de a parafrază un slogan celebru al unuia dintre clienții noștri care ne-a inspirat: “Și noi, jurnaliștii Europa FM, suntem tot oameni. Implicarea face diferența!“

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de echipa noastră și că ne susțineți în eforturile, uneori supra-omenești, de a ține România informată, conectată la realitate și în siguranță. Când ne susținem unii pe alții, suntem mai puternici. Când vocile noastre se unesc, putem duce mai ușor mesajele mai departe.

Astfel, vineri seară, începând cu ora 19:00, psihologul Gáspár György se alătură lui Toader Păun, pentru o ediție specială Clubul de Weekend, oferind consiliere psihologică, deschizând liniile pentru toți cei care trec prin stări de panică și anxietate generate de presiunea acestei crize, într-un nou exercițiu de coeziune socială și solidaritate. Știm că perioada de izolare nu este una simplă pentru nimeni.

Tocmai de aceea, Europa FM încearcă să vină și mai mult în întâmpinarea ascultătorilor săi, lansând ediții speciale interactive, cu scopul de a oferi sprijin moral și psihologic specializat publicului larg.

Cel mai recent membru al echipei Europa FM este Mona Nicolici. După 14 ani de activitate susținută în CSR, la OMV Petrom, ani în care a dezvoltat proiecte de succes, care au impus-o ca o autoritate cu greutate în domeniu, ea se întoarce în presă și alege s-o facă tot la Europa FM, într-un moment de cumpănă pentru români și pentru lumea întreagă.

În plus, jurnaliști de investigație cu greutate, precum Cătălin Tolontan, și oameni cu autoritate în domeniul medical,
precum Vlad Mixich, aleg, la fiecare ediție specială de Breaking News, să se facă auziți întâi la Europa FM și să aloce dezbaterilor de la radio timp prețios, uneori chiar și ore în șir de direct, pentru că ei ȘTIU că acest timp
este investit corect și că efortul lor contează cu adevărat.

Un exemplu în acest sens este Ediția Specială România în Direct, din 19 martie, realizată exclusiv cu medicii aflați în linia întâi, pentru care Europa FM a deschis microfoanele.

Emisiunea “România în Direct” – un reper unic în industria de media din România, cu o tradiție de 20 de ani, realizată de luni până joi, începând cu ora 13:15 – a devenit și rămâne, cu atât mai mult în această perioadă, un adevărat kilometru 0 al României, locul unde oamenii se întâlnesc pentru a se conecta la sursa informațiilor și pentru a schimba opinii, într-un exercițiu de democrație și de incluziune socială.

Jurnalistul Cătălin Striblea, o altă autoritate apreciată pentru opiniile sale clare, imparțiale, documentate, s-a alăturat, la rândul său, echipei Europa FM, în această lună, cu dorința de a face mai mult pentru societatea românească și cu încrederea că emisiunea-fanion a stației, “România în Direct”, îi va oferi “posibilitatea de a-și exprima mai apăsat ideile în spațiul public”, așa cum chiar el însuși a declarat public pe profilul sau de Facebook.

În plus, începând chiar din această săptămână, Vlad Petreanu a reluat, alături de noul membru al echipei Europa FM, Cătălin Striblea, emisiunea numărul 1 între preferințele tuturor ascultătorilor de radio din România, “Avocatul Diavolului” (vineri, 13:15 – 14:00).

Formatorul de opinie, recunoscut pentru analizele sale echilibrate, atât de la radio, cât și din mediul online, Vlad Petreanu ia zilnic pulsul ascultătorilor începând de la prima oră a dimineții, în cadrul emisiunii matinale Deșteptarea, dar și prin intervenții în edițiile speciale ale tuturor edițiilor de Breaking News.

Jurnalista Alice Iacobescu, cu o experiență de peste 25 de ani în jurnalism, și-a asumat, la rândul său, cu multă responsabilitate și tărie de caracter nu doar rolul de coordonator al întregii activități jurnalistice Europa FM în această perioada extremă, ci și cel de moderator al edițiilor speciale, alături de jurnalistul Tudor Mușat, oricând situația și starea de urgență au cerut-o.

Spre exemplu, cel mai incisiv editorialist al României și un jurnalist cu opinii puternice, Cristian Tudor Popescu,
este, în prezent, invitat permanent în exclusivitate la Europa FM, după suspendarea emisiunii sale “Cap Limpede” de la televiziunea Digi24, întrând în direct cu ascultătorii, atât în cadrul emisiunii sale din fiecare luni seară “Piața Victoriei” (18:00 –19:00), alături de jurnalista Europa FM Anca Simina, cât și ori de câte ori situația o cere, în cadrul unor ediții speciale de tip Breaking News, în orice zi a săptămânii și în week-end.

Nu sunt doar vorbe goale. Toate vocile care contează sunt, în aceste momente de criză, la Europa FM, și asta pentru că aici pot lua în direct pulsul României și al cetățenilor ei, pentru că aici simt că părerea lor contează și că mesajul lor ajunge acolo unde trebuie. Pentru că aici se simt utili.

Europa FM – toate vocile cu autoritate, toate vocile care contează

De asemenea, și statisticile transmisiunilor Live de pe pagină de Facebook Radio Europa FM, cu valori peste media stației, ne recompensează efortul depus, demonstrând încă o dată interesul crescut al publicului pentru emisiunile Europa FM: “România în Direct”, “Piața Victoriei” sau “Ediții Speciale”.

În același timp, și acționarea butonului “Play” (ascultarea efectivă) a înregistrat o creștere semnificativă de ~25-30%, conform Google Analytics, un procent similar de creștere a audienței , de ~25%, a înregistrat și pagina europafm.ro/live, față de săptămânile precedente izolării.

Rezultatele de audiență pe care le avem momentan la dispoziție exclusiv din mediul online, precum și creșterea procentuală de +21% a numărului de utilizatori unici (IPs unice) care ne ascultă online, reprezintă dovada clară că acest efort de mobilizare colectivă nu a fost în zadar.

Și tot la Europa FM, în cadrul unei ediții speciale, s-au adunat toate vocile care contează în jurnalismul românesc de calitate imediat ce președintele României a anunțat instituirea Stării de Urgență la nivel național, în ciuda faptului că acest eveniment a avut loc într-o seară de week-end.

Spre exemplu, Europa FM a fost printre primele surse credibile din media românească – dacă nu chiar primul post de radio – care a anunțat amânarea Campionatului European de Fotbal EURO 2020 pentru 2021, printr-o intervenție tip Breaking News, întrerupând emisia normală.

Europa FM a realizat ediții speciale în fiecare zi pentru a aduce în față românilor o sinteză concentrată de informații, știri și recomandări care să-i ajute să rămână în siguranță. Fără exagerări, fără manipulări, informația corectă, analizată și dezbătută zilnic de unii dintre cei mai credibili formatori de opinie din România.

Încă de la începutul acestei crize în România, Europa FM s-a poziționat în prima linie de luptă, ca loc de întâlnire al tuturor celor care vor să fie informați corect, responsabil, în timp real:

· de pe pagină de Facebook Radio Europa FM, unde toate emisiunile-dezbatere sunt transmise prin sesiuni Live, urmărite de mii de privitori unici.

· de pe un aparat de radio tradițional / sistem audio

· pe rețelele de cablu, care retransmit toate Europa FM, în lista de radiouri

· direct de pe telefonul mobil sau din aplicația Europa FM, disponibilă în Google Play și App Store

· online pe europafm.ro/live

Chiar și în condițiile în care captivitatea zilnică din trafic s-a transformat acum într-o auto-izolare la domiciliu, Europa FM rămâne o sursă de informare credibilă la îndemână, putând fi recepționată și din siguranță căminului, transformat peste noapte în birou mobil, din cel puțin cinci surse: Europa FM își consolidează astfel poziția sa de voce vie a tuturor
celor ce vor să se facă auziți, a celor care vor să adreseze întrebări incomode și să ofere răspunsurile lor, a celor care cer sau oferă ajutor, într-un exercițiu de solidaritate națională.

În plus, Europa FM a deschis și calea pentru interacțiuni permanente cu ascultătorii, în toate emisiunile, pentru a lua pulsul străzii și pentru a construi, ca într-un puzzle format din mii de bucăți, imaginea în oglindă a României – cum e ea văzută de către toți actorii sociali.

Echipa Știrilor Europa FM – reporteri, redactori, corespondenți din teritoriu – coordonată 24/7 cu implicare, rațiune și echilibru de către jurnalista cu o experiență solidă în situații de criză, Alice Iacobescu, precum și cei mai credibili analiști, colaboratori și un mic, dar inimos, grup de suport aflat în spatele butoanelor – cu toții s-au alăturat , fără să crâcnească, celor care lupta cu virusul, făcând ceea ce știu ei cel mai bine pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor care îi ascultă: știri actualizate la ritm de breaking news, dezbateri aplicate, intervenții cu experți cu autoritate în domeniile în care activează.

Europa FM – pe baricade cu toate forțele, în slujba adevărului, din solidaritate cu românii, pentru menținerea speranței

Jurnaliști recunoscuți pentru integritate, editorialiști incisivi, incomozi, dar corecți, formatori de opinie și experți din toate domeniile de interes se întâlnesc zilnic pe frecventele Europa FM cu vocile românilor: cu problemele lor, cu
spaimele lor, cu emoțiile lor.

Votat ani la rând cel mai de încredere brand de radio din România în cadrul Trusted Brands, postul Europa FM își respectă zilnic, chiar și în stare de urgență națională, imaginea de radio cunoscut și apreciat pentru știri documentate, jurnaliști responsabili, deschidere și corectitudine.

Și asta nu dintr-o inconștiență absurdă, ci pentru a servi, în primul rând, interesele românilor, pentru a contribui, în felul specific acestei industrii, la lupta pe care astăzi o ducem cu toții cu acest “inamic al umanității”, cum a fost el numit chiar de către Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, și pentru a veni, ca întotdeauna, în întâmpinarea nevoii, și mai acută astăzi, de informare corectă și actualizată permanent.

În același timp, în aceste vremuri în care cele mai multe companii, și chiar instituții media, își reduc la maxim activitatea și se pun – de altfel în mod extrem de lăudabil – la adăpost, Europa FM este postul de radio care și-a intensificat activitatea și care, cu resurse folosite în mod responsabil, și-a transformat întreaga echipă în adevărați “reporteri de război”.

Fie că vorbim despre menținerea unui flux constant de alimente și produse de igienă de maximă necesitate, fie că vorbim despre eroii de la casele de marcat, despre medici și echipamente sau despre strângerea, în continuare, a gunoiului de pe străzi, despre amânarea ratelor, despre asigurarea transportului în comun sau despre eroii din canapea – cei care aleg să se izoleze la domiciliu pentru a evita contaminarea – cu toții fac ceea ce știu mai bine pentru a ajuta o țară în suferință și pentru asta le mulțumim în mod public.

În vremurile de incertitudine pe care le trăim cu toții, în față unui inamic atât de parșiv, despre care știm atât de puțin , românii au nevoie de orice fel de sprijin.

Și în starea de urgență, Europa FM rămâne una dintre cele mai importante surse de informare pentru toți românii cu simt civic, un stâlp de susținere pentru cei în nevoie și locul de întâlnire a tuturor vocilor care contează.