Mihai Dinu se alătură echipei Europa FM

May 7, 2021

Mihai Dinu poate fi ascultat, începând din acest weekend, pe frecvențele Europa FM.

El va realiza programul matinal în Weekend cu prietenii, în fiecare dimineață de sâmbătă și duminică, precum și emisiunea Rock Sessions, în fiecare joi de la 21:00.

“Venirea în echipa Europa FM este pentru mine cel mai important pas din cariera radio și cred că și cel mai logic. Muzica de la radio începe să conteze din ce în ce mai puțin, iar conținutul primează din ce în ce mai tare. Radioul în general are o mare șansă, aceea nu de a se reinventa, ci de a se întoarce la bazele sale, când era o sursă primară de informație.

În acest moment, mă alătur și eu dorinței pe care Europa FM o are, aceea de a readuce radioul în poziția de comunicator. Rock-ul este genul muzical ce mă însoțește permanent de aproape 40 de ani.

I-am rămas fidel, indiferent de ce alte genuri și stiluri am frecventat. Fie că a fost electro pop, new wave, pop, electronică, metal dur și pur, întotdeauna, dar întotdeauna m-am reîntors la rock.

Cred că este unul dintre cele mai puternice canale de comunicare și unul dintre genurile muzicale care pot schimba vieți. De aceea simt o mare bucurie, onoare și nu în ultimul rând responsabilitate pentru realizarea emisiunii Rock Sessions la Europa FM”.

Mihai Dinu face radio din 1991 și a trecut prin toate transformările pe care FM-ul le-a avut până acum. De la magnetofon și pick-up la digital este un drum pe care l-a parcurs dezvoltând aproape toate formatele muzicale și bifând un număr impresionant de emisiuni muzicale cu genuri și stiluri la fel de diferite, rock, electronică, simfonică și, mai nou, world.

Mihai Dinu este, încă din 2000, și unul dintre inițiatorii mișcării de susținere a muzicii românești prin crearea mai multor evenimente sau programe muzicale. Selecția Națională pentru RFI – Descoperiri electro în Europa de Est, Săptămâna Muzicii Românești la RFI, inițiată în 2004 prin concerte live din studioul de radio, sau crearea formatului GuerriLIVE Radio sunt câteva dintre proiectele în care a fost implicat și dezvoltat.